Egyesületünk

Diósdi Földön Futók Egyesület

Diósdi, önkéntes alapon szerveződő futó egyesület, melynek célja, a futáson keresztül az egészségesebb életmódot célul kitűző közösség létrehozása.

Belépési nyilatkozat

Az alábbi gombra kattintva letöltheted az Egyesület belépési nyilatkozatát, melyet kitöltve juttass el hozzánk székhelyünkre (Diósd, Radnóti Miklós u. 20), vagy hozd el a következő rendezvényünkre.

Ha inkább online szeretnél regisztrálni, kattints ide!

​Lépj velünk kapcsolatba

Facebook: facebook.com/DiosdiFoldonFutok
Email: diosdi.foldon.futok@gmail.com
Itt találsz minket, innen indulnak a futások

Diósd, Szent István tér

Innen indulnak a futások.

Az egyesület tagjai (szervezeti felépítés)

Vanek Balázs

Az egyesület elnöke

Az egyik maraton futónk!

Dr. Batyalik István

Elnökhelyettes

Az egyesület orvosa, maraton futó!

Zsidákovits Csaba

Elnökhelyettes

Ő gondoskodik a biztosításunkról!

A Diósdi Földön Futók Egyesület megalakulása

Egyesületünk 2014-ben azzal a céllal jött létre, hogy a saját magunknak és a diósdi futni, mozogni szerető embereknek egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol együtt, szervezett keretek között, közösen futhassunk és versenyekre járhassunk. A futó klub alap pillérét 7 Diósdi család alkotja, mind a mai napig is! Mindannyian Diósdi lakosok és gyermekeik is ide járnak iskolába, óvodába.

Első bemutatkozásunk a Tavaszköszöntő fesztivál futó versenyének a megrendezése volt, amire a Diósdi Önkormányzat kért fel minket. A futóversenynek nagy sikere volt, ettől az időponttól kezdve, minden Diósdon tartandó futó rendezvényt egyesületünk rendezett.

Az első saját rendezésű futó versenyünk az I. Diósdi Családi Futónap. Erre az eseményre eljött Diósd apraja és nagyja, közel 1.000 embert mozgattunk meg. Ilyen nagyszabású sport rendezvény még nem volt Diósd életében. A kihívás nagy volt, de hála Vanek Balázs precíz, minden részletre kiterjedő koordinációs és szervező képességének továbbá az egyesületi tagok lelkesedésének, mindenki tudta mi a dolga és mit, mikor kell csinálnia!

A 2016-os év meghatározó volt a csapat számára. Közösen elhatároztuk, hogy hivatalos formába öntjük a működésünket, az egyesületté válás tűnt a legjobb megoldásnak. Elnöknek Vanek Balázs-t szavaztuk meg, a két helyettese Dr. Batyalik István és Zsidákovits Csaba lett. Tagdíjunk 1200 Ft/év. A nevünk: Diósdi Földön Futók Egyesület lett. Döntésünk helyesnek bizonyult, mivel a megalakulásunkkal egy időben írt ki Diósd Város Önkormányzata egy olyan pályázatot, amely feltételeknek megfelelt az egyesületünk. Be is nyújtottuk a saját pályázatunkat, amit Dr. Batyalikné Papp- Váry Sára, Dr. Vincze Krisztina és Zsidákovits Csaba állítottak össze.

A pályázaton nyert összeggel, további színvonalas versenyeket tudunk rendezni. Az első sikeres szervezésű versenyünk után, Dr. Batyalik István, és felesége, Dr. Batyalikné Papp- Váry Sára nagy lelkesedéssel vetette bele magát a tematikus helyi futó rendezvények megszervezésébe (Mikulás futás, szent- Iván éji futás stb.) Jelenleg évente 8-10 versenyt szervezünk, vagy veszünk részt az események megrendezésében! Versenyeink többnyire valamilyen jeles eseményhez köthetőek, amiket a Diósdi lakosok is örömmel fogadnak.

Kezdettől fogva nagyon jó kapcsolatot ápolunk az Önkormányzattal, a helyi Rendőrséggel, Polgárőrséggel és a Városgazda Kft-vel. Az ő segítségük nélkül nem tudnánk a versenyeinket megszervezni. Minden évben sikerül újabb és újabb szponzorokat a versenyek mellé állítani, így a rendezvényeken kiosztott ajándékok száma és minősége is folyamatosan növekszik és javul.
Terveink között szerepel további pályázaton részt venni, újabb szponzorokat felkutatni, közös versenyeken részt venni az egyesület színeiben és újabb tagok felvétele.

Egyesületünknek saját Facebook oldala van, és rendelkezünk saját honlappal is, ahol elérhetnek minket, és a versenyekről készült fotókat – 2017-es évtől videókat is – megtekinthetik az érdeklődők.
Egyesületünkbe folyamatos a tagfelvétel, mindenkit szeretettel látunk, aki a futás elkötelezett híve és szeretne, egy jó csapathoz tartozni.